Novice

Na zadnji domači tekmi do zmage

9. krog končnice od 7. do 12. mesta NLB lige, dvorana OŠ Trebnje, 18. maj, 20.00.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor Branik 28 : 24 (14 : 9)
Djurdjevič 2, Florjančič, Horžen 1, Redek, Skol 4, Matic Kotar 1, Sikošek Pelko 2, Marko Kotar 1, Udovič 3, Sašek 9, Pernovšek, Mlakar, Rozman 3, Ratajec 2, Urbič 15 obramb, Brana.

Zadnja domača tekma v sezoni 2017/2018 je prinesla obračun z Mariborčani, ki so v želji do končnega 7. mesta prišli po 2 točki. Pred tekmo smo se poslovili od uradno odhajajočih igralcev. Poslovili so se desni bek Tim Rozman, levi bek Anže Ratajec in krožni napadalec Kristjan Horžen.
Prvi napad je pripadel domačim, prvi strel Djurdjeviča je zletel mimo. Tudi gostje niso izkoristili prvega napada, sledila je kazen, ki jo je iz protinapada izkoristil Udovič. Gostje so začeli bolj nervozno in nezbrano, dve lepi obrambi je takoj zbral Urbič. Gostje so prvič zadeli v 7. minuti za 3:1. Domači so v nadaljevanju naredili nekaj lahkih napak in dovolili gostom da se popolnoma približajo. Spremljali smo izenačeno tekmo z veliko borbenosti, želje in agresivnosti. Gostje so po zadetku Soka iz 7-metrovke v 17. minuti prvič na tekmi povedli. V vratih Trima je še naprej zelo dobro branil Urbič. Domači so stopili na plin in z dobro realizacijo prišli do majhne prednosti 3 zadetkov. To so ob nekaj napakah gostov pridno držali in na polčas odšli s 5 zadetki prednosti.
Med polčasom je sledila podelitev bronastih mladincev. Medalje je podelil generalni sekretar RZS Goran Cvijič. Čestitke mladincem za 3. mesto v državi!!!
Na začetku drugega polčasa so gostje močno pritisnili, a je Urbič spet odlično branil domača vrata in prednost Trebanjcev je ostala varna. Na položaju srednjega je odlično igral Marko Kotar, ki je priboril tudi nekaj 7-metrovk. Te je zanesljivo izvajal Sašek, ki se je nato preselil na desnega zunanjega. Gostje niso našli rešitve, možnost pa se je odprla v 43. minuti, ko so imeli domači 2 igralca manj. To so tudi izkoristili in se približali na 2 zadetka zaostanka, zato je Roman Zarabec v 45. minuti zahteval time out. V vratih gostov se je razbranil Đurica, napad Trima se je ustavil. Spremljali smo napetih zadnjih 10 minut tekme, v katero je Trimo vstopil z zadetkom prednosti. Z glasno podporo iz tribun so domači prikazali več zbranosti in zasluženo slavili.

Igralec tekme: Žiga Urbič

Semafor:
10.min: 4:3
20.min: 8:8
Polčas: 14:9
40.min: 19:14
50.min: 22:21
Konec tekme: 28:24