Novice

Na sporedu dolenjski derbi z Ribnico

Trebanjsko člansko zasedbo v petek ob 19.00 čaka zelo pomembna prvenstvena tekma. Gre za srečanje tretjega kola Lige NLB, ki ga bosta odigrala domači Trimo Trebnje in Riko Ribnica. Prenos dolenjskega derbija si boste lahko ogledali tudi na Sport Klubu 1.

Trebanjci so uspešno odprli letošnjo sezono Lige NLB in pod taktirko novega (starega) trenerja Ivana Vajdla v dveh krogih vpisali stoodstoten izkupiček. Na uvodu je moštvo premagalo Jeruzalem Ormož, prejšnji vikend pa uspelo slaviti na gostovanju v Slovenj Gradcu.

Tokrat v petek ob 19. uri v domači trebanjski dvorani gostuje tretjeuvrščena ekipa lanskoletnega državnega prvenstva RD Riko Ribnica, ki že vrsto let nastopa v evropskih tekmovanjih. Tudi lani je uspela dvakrat premagati Trimo Trebnje, kateri napoveduje borbo do zadnjih sekund.

»Letošnjo sezono smo odprli zelo dobro. Na dveh tekmah smo vknjižili dve zmagi. Zdaj nas čaka ekipa iz Ribnice. To bo verjetno najtežja tekma do sedaj, saj Ribničani prihajajo v vlogi favorita. Naša igra tako v obrambi kot v napadu, bo morala biti na najvišjem nivoju do sedaj, če želimo poseči po zmagi. Zavedamo se, da bo tekma težka, a verjamemo, da lahko z borbeno predstavo pridemo do ugodnega rezultata. Želimo si tudi polnih tribun, ki nas dvignejo še na višji nivo in nam dajo moč v pomembnih trenutkih. Navijači vabljeni!« je pred dvobojem napovedal vratar Urh Brana.

SPONZOR TEKME:

 

Srečanje med Trimom in Ribnico se s prenosom na Sport Klub 1 prične ob 19. uri.

Liga NLB, 3. krog:
Petek, 20. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica

MRK Krka Novo mesto – RD Koper

Sobota, 21. septembra, ob 18.00:
RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje

Ob 19.00:
MRD Dobova – RK Jeruzalem Ormož

Ob 19.30:
RD Butan Plin Izola – RK Slovenj Gradec

Že odigrano:
RD Urbanscape Loka – RK Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:14)