Novice

Na Kodeljevem konec pokalne sezone

V osmini finala rokometnega pokala Slovenije so se trebanjski rokometaši udarili z ljubljanskim LL Grosist Slovanom, ki se s trenutnimi dobrimi predstavami znova utegne vrniti med prvoligaško elito. Izbranci trenerja Ivana Vajdla so se morali sprijazniti s porazom (34:33).

Po gostovanju na Obali in novih dveh točkah, se je zasedba Trima tokrat odpravila na gostovanje v prestolnico, in sicer k LL Grosist Slovanu, ki ima za seboj še kako bogato zgodovino. V zlatih časih rokometa na Kodeljevem so se tamkajšnji rokometaši veselili celo naslova evropskega klubskega podprvaka.

Tokrat je klub s Kodeljevega pokazal, zakaj se želi vrniti na pota stare slave in premagal Trimo s 34:33.

Domačini po podaljških slavili

Trebanjci so srečanje pričeli z dvema goloma Gala Cirarja, ki sta pričela diktirati tempo srečanje. V nadaljevanju je nekaj strelov zaustavil tudi Urh Brana in prednost se je po golu Hamidovića v 11. minuti povečala že na +3 (5:8). Kasneje so se prebudili tudi domačini in z borbeno igro v obrambi topili zaostanek. V zadnjih sekundah je otrok Trima in organizator igre pri Ljubljančanih, Miha Kotar zadel za končni izid polčasa 17:17.

V uvodnih minutah drugega dela je domača ekipa izkoristila nekaj napak Trebanjcev in z golom Čemasa povišala vodstvo na +3 (21:18). Stalno spremljali napeto in trdo igro gol za gol, kjer so se domačini odlično kosali s Trimom. V razburljivi končnici je imel Janez Skušek celo sedemmetrovko za zmago, a je Aleksandar Tomić z obrambo določil podaljške. V slednjih so več sreče imeli domačini in dobili tekmo s 34:33.

Ivan Vajdl, trener RK Trimo Trebnje:
»Čestitke domačinom za zmago. Danes so bili boljši, mi pa smo v tekmo krenili premalo zbrano in to se je poznalo na koncu.«

OSMINA FINALA POKALA SLOVENIJE:
Sreda, 11. marca, ob 18.00 (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana):
RD LL Grosist Slovan
– RK Trimo Trebnje 34:33 (17:17)
RD LL Grosist Slovan:Komar, Selakovič, Grudnik; Staš Jovičič 3, Serdinšek-Ekart 1, Čemas 6, Skušek 10, Dragar, Topolovec 1, Svečko, Lešek 3, Pernovšek, Bandalo-Magrič, Enej Jovičič 2, Miha Kotar 3, Sankovič 5; Trener: Aleš Repina.
RK Trimo Trebnje:
Tomić, Brana; Višček, Didovič 4, Seferović 1, Hamidović 13, Marko Kotar 2, Kmet, Udovič 2, Sašek, Šešić 1, Redek, Grbič, Horžen, Cirar 10; Trener: Ivan Vajdl.