Novice

Na Gorenjskem do remija

Trebanjski rokometaši so na prvem gostovanju v letošnjem koledarskem letu remizirali proti Urbanscape Loki, a ohranili četrto mesto na prvenstveni lestvici.

Obračun na Gorenjskem je bil izjemno izenačen in negotov, po dramatični končnici pa se je končal brez zmagovalca. Trebanjci po današnjem obračunu v Škofji Loki ostajajo na visokem četrtem mestu, gostitelji, ki so že šestič remizirali v tej sezoni, pa so še vedno na desetem mestu v 12-članski ligi.

V prvi polovici tekme so prednjačili izbranci domačega trenerja Roberta Beguša, ki so si nekajkrat priigrali tri gole prednosti (8:5, 11:8, 12:9 in 13:10), v sami končnici pa so jih Dolenjci ujeli in izenačili na 13:13.

Druga polovica tekme je minila v izenačeni predstavi. Rahla pobuda je bila na strani izbrancev gostujočega trenerja Ivana Vajdla, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola.

V izjemno razburljivi končnici so gosti po dveh golih Dina Hamidovića v 55. minuti povedli s 24:23, izenačujoči gol pa je dve minuti kasneje dosegel Aleksander Atanasov.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Krko, škofjeloška pa bo gostovala v Izoli. Obe tekmi bosta v petek, 14. februarja.

 

Aleksandar Tomić, rokometaš RK Trimo Trebnje:

“Na Urbanscape Loko smo se zelo dobro pripravili. Pogledali kar nekaj posnetkov tekmečevih tekem, ti pa so nas že na uvodu presenetili z začetno postavo, v kateri ni bilo tudi nekaj njihovih ključnih igralcev. Mogoče smo zaradi tega v tekmo vstopili nekoliko zmedeno. Vendar to ne bi smel biti razlog, da smo prvi polčas odigrali tako, kot smo ga. Že četrto leto sem v Sloveniji in še nikoli nisem uspel zmagati v Škofji Loki. Tokrat sem si želel, vendar nam je malo zmanjkalo. Vsi vemo, da je Urbanscape Loka neugoden tekmec. V drugem polčasu smo se zbrali, povedli za tri, štiri gole, vendar smo to prednost kar hitro zapravili. Tekmeci so se zbrali v obrambi in nas prisilili v napake, ki jih ne bi smeli napraviti. Vesel sem, da smo iztržili vsaj točko.”

Liga NLB, 17. krog:

RD URBANSCAPE LOKA : RK TRIMO TREBNJE 24:24 (14:13)
Šibanc (4) in Atanasov po 5; Hamidović 6 (4), Kotar 5.

STATISTIKA