Novice

Mlajši kadeti osvojili zlato medaljo, med njimi tudi Trebanjec

Na olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Utrechtu je slovenska reprezentanca mlajših kadetov (U-17) osvojila zlato kolajno. Slovenski rokometni upi so v velikem finalu premagali Norveško z 28:23 (19:11).

Na peti tekmi na tekmovanju so slovenski rokometaši dosegli še peto zaporedno zmago in tekmovanje v Utrechtu končali z zlato kolajno. V skupinskem delu so varovanci trenerja Saša Prapotnika premagali Norveško, Hrvaško in Nemčijo, v polfinalu Švedsko, v finalu pa še enkrat Norvežane.

Na finalni tekmi proti Norveški sta bila v slovenski reprezentanci najučinkovitejša Blaž Janc in Jaka Malus, ki sta skupaj dosegla kar 20 zadetkov. K uspehu je Janc prispeval 11 golov, Malus pa 9.

Na finalni tekmi proti Norveški sta bila v slovenski reprezentanci najučinkovitejša Blaž Janc in Jaka Malus, ki sta skupaj dosegla kar 20 zadetkov. K uspehu je Janc prispeval 11 golov, Malus pa 9. Slovenija je nastopila v naslednji postavi: Urbič, Kastelic, Velkavrh, Stojnič, Husar 1, Kavčič 1, Kikanovič, Janc 11, Prevolnik, R. Cvetko 1, Malus 9, Beđeti 1, Kolmančič, Marguč 1, R. Cvetko 3, trener: Saša Prapotnik.

“Občutki so neverjetni. O tem smo potihoma sanjali, zdaj nam je to uspelo. Dokazali smo, da tudi, če smo mala država, lahko premagamo vsakega,” je po tekmi razlagal Urh Kastelic, eden od junakov finalne zmage rokometašev proti Norveški, ki je v zaključku drugega polčasa zaklenil svoja vrata. “Jaz sem super zadovoljen, ampak če ne bi bilo takšne obrambe in ekipe, mi ne bi uspelo. To je ekipni šport,” je še dodal Kastelic, ki bo na zaključku vihtel slovensko zastavo.

Vir:http://www.rokometna-zveza.si/

D. L.