Novice

Mladinci s slabo igro v obrambi klonili proti Ormožanom

Mladinska ekipa je v 5. krogu 1. državne mladinske lige v domači dvorani gostila zasedbo iz Ormoža. Potem ko so na zadnji tekmi tesno izgubili proti Ižancem, so morali tokrat športno priznati premoč še ekipi RK Jeruzalem Ormož. Končni izid tekme je bil 31:40 (15:21).

Za Trimo so igrali: Vovk, Rezelj, Višček 11, Čulk 7, Dular 3, Mlakar 1, Erman, Novak, Ropič 1, Pandev 6, Pangrc 2, Kmet, Gabrc.

Trebanjci so v tekmo vstopili zadržano, na drugi strani pa so vinarji s pomočjo odličnih obramb obeh vratarjev hitro prišli do rezultatske prednosti. Na polovici prvega dela so varovanci trenerja Tima Butkovca zaostajali za 6 golov (6:12), s prav takšnim zaostankom (15:21) pa odšli na glavni odmor. Tudi v drugem delu jim igra nikakor ni stekla. Nervozno in prehitro so zaključevali napade, v obrambi pa vse preveč puščali nasprotniku prosto pot do lahkih zadetkov, do konca tekme pa zaostanek iz prvega dela še povečali, kar je botrovalo tretjemu porazu v sezoni. Srečanje med Trimom in Jeruzalemom se je končala z rezultatom devetimi goli prednosti v korist Ormožanov.

Razočaran nad pristopom je bil po tekmi tudi trener Tim Butkovec, ki je med drugim povedal, da so tokrat prejeli občutno preveč zadetkov, kar pomeni, da obramba ni bila na nivoju. Omenjeni segment igre bodo skušali popraviti na treningih, je pa izpostavil tudi poškodbe nekaterih igralcev, vendar pa vse to ni in ne sme biti razlog za slabšo predstavo, še dodaja Butkovec.

Mladinska ekipa bo skušala vtis z današnje tekme popraviti na naslednji tekmi. Njihov gostitelj bo ekipa RK Gorenje Velenje.