Novice

Mladinci do prve zmage

Sreda, 7.11.2018; Mladinska ekipa RK Trimo Trebnje je zabeležila prvo zmago v prvenstvu, potem, ko je po hudem boju premagala odlično ekipo Gorenja.

1 mladinska liga, RK Trimo Trebnje : RK Gorenje  22 : 21 (10:10)

RK Trimo Trebnje: Majzelj, Horžen 7(2), Redek 1, Pangerc U. 1, Čulk, Gabrijel, Kotar Mi. 2, Kotar Ma. 2, Višček, Grbić 1, Pangrc, Jerlah 7(2), Kmet 1, Kukenberger, Špelič, Zakošek (16 obr).

Tekmo smo prvič v sezoni odigrali v najmočnejši zasedbi, hkrati pa so bili mladinci zelo visoko motivirani, da se dokažejo v lepi luči. Že na začetku tekme se je opazilo, da je pristop na mestu. Težave smo imeli le z realizacijo, napake pa smo popravljali v obrambi. Zakošek je bil odličen na golu, rezultat pa je bil tesen. Gorenje je bilo ves čas v rahli prednosti, a nikoli več kot 2 zadetka. Pogumno smo se borili proti višji in močnejši ekipi in prav ob izteku prvega polčasa uspeli rezultat izenačiti.

Drugi polčas smo hoteli odigrati enako odločno, a smo naredili nekaj napak, predvsem spet pri realizaciji. Gostje so kmalu uspeli narediti razliko 4 zadetkov. Potrebna je bila minuta odmora, kjer je bil dogovor, da se ne obremenjujemo z slabo realizacijo, ampak le pogumno igramo naprej in rezultat ne sme izostati. Fantje so se držali dogovora in brez obremenitve še naprej igrali pogumno. Po 5 zadetkih zaostanka v 41, minuti smo uspeli narediti delni izid 5:0 in izenačiti. Odličen na golu je bil ponovno Zakošek, realizacija pa se je popravila. Priča smo bili napeti končnici, kjer smo znova in znova rezultat izenačili, povesti pa nismo uspeli. To nam je končno uspelo v 57. minuti, kjer smo sploh prvič na tekmi povedli in tak rezultat je ostal tudi na koncu. Zmaga je bila težko prigarana, a zaslužena. Tako mentaliteto moramo ohranjati tudi za preostale tekme mladinske lige.

Že naslednjo tekmo bomo odigrali to nedeljo, 11.11.2018 ob 18:30, ko v goste pride ekipa iz Ormoža.