Novice

Mirnes Grčo, dobrodošel v RK Trimo Trebnje!

RK Trimo Trebnje je sklenil sodelovanje z bosanskim vratarjem Mirnesom Grčom, ki je v dosedanji karieri branil tudi za katarsko izbrano vrsto, v novi sezoni pa bo tvoril vratarski tandem skupaj z Aljošo Čudičem. Dobrodošel v Trebnjem!

Izkušeni vratar, ki ima dvojno državljanstvo (Bosna in Hercegovina ter Katar) je igralsko kariero začel pri RK Goražde, a se z rosnimi šestnajstimi leti podal v Katar. Tam je branil barve Al Jaisha, z njim osvojil celo azijsko ligo prvakov in katarsko prvenstvo, med drugim pa se leta 2015 znašel na širšem spisku članske katarske reprezentance, ki je istega leta osvojila naslov svetovnega podprvaka na domačih tleh. Drugo polovico minule sezone se je znova vrnil v domovino k Slogi, zdaj pa bo skupaj z Aljošo Čudičem tvoril vratarski tandem v novi sezoni.

Mirnes Grčo, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
“Zahvalil bi se klubu za priložnost. Trebanjski levi, ki sem jih spremljal že nekaj časa, se že več let redno uvrščajo v vrh slovenskega rokometa in na evropski zemljevid. Upam, da bom upravičil zaupanje vodstva in strokovnega štaba, obenem pa se želim boriti za sam vrh Lige NLB in odigrati dobro sezono tudi na evropskem zemljevidu.”

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: 
Mirnes Grčo
POZICIJA: 
Vratar
DATUM ROJSTVA:
9. 7. 1994
VIŠINA/TEŽA:
193 cm/95 kg
DRŽAVLJANSTVO: 
Bosna in Hercegovina/Katar
DOSEDANJI KLUBI:
RK Goražde – Bosna in Hercegovina (-2010), Al Jaish – Katar (2010-2017), RK Bosna Visoko – Bosna in Hercegovina (2017-2019), Al Duhail – Katar (2019-2021), MRK Sloga Gornji Vakuf – Bosna in Hercegovina (2022), RK Trimo Trebnje (2022-).