Novice

Miha Kotar v Trimu do 2022, zdaj na posojo v Ljubljano

Levokrilni trebanjski rokometaš Miha Kotar se je dogovoril z vodstvom kluba za podaljšanje sodelovanja do konca sezone 2021/2022. Obenem se v prihodnji sezoni zaradi želje po večji minutaži odpravlja na kaljenje v prestolnico, in sicer k LL Grosist Slovanu.

Miha Kotar je tako kot njegov brat Marko v mlajših letih kazal izjemen potencial. Bil je redni član mlajših reprezentančnih selekcij in leta 2016 skupaj z Markom kot drugi prejel štipendijo Iztoka Puca. Za člansko ekipo je debitiral v sezoni 2016/2017 in na dvanajstih tekmah dosegel 4 zadetke. V lanski sezoni se na desetih tekmah v članski konkurenci ni vpisal med strelce, je pa letos imel vlogo drugega levokrilnega igralca. Odigral je 31 tekem in dosegel prav tolikšno število zadetkov.

Vodstvo Trima si še naprej želi sodelovati z domačini in talentiranimi igralci, zato je Miha Kotar ena izmed naložb za prihodnost kluba. Miha Kotar je s Trebnjem podpisal triletno pogodbo, tik za tem pa se odpravlja na posojo v drugo ligo. Eno leto bo namreč branil barve ljubljanskega LL Grosist Slovana.

»Zadovoljen sem, da smo se z vodstvom kluba uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje. Še naprej bom trdo delal in se trudil, da prispevam k uspehu ekipe tudi v prihodnje in s tem poizkušam izpolniti pričakovanja tako kluba kot navijačev,« je ob podpisu triletne pogodbe povedal Miha Kotar in o prestopu na Kodeljevo dodal: »Na mojo prošnjo smo uspeli dogovoriti, da bi za eno sezono odšel na posojo v drug klub. Saj sam želim igrati na poziciji srednjega zunanjega, kjer pa je v domačem klubu zelo močna konkurenca. Tako se nam je uspelo dogovoriti, da naslednjo sezono nadaljujem kot posojen igralec pri RD LL Grosist Slovan. Zanje sem se odločil, ker imajo dobre pogoje in menim, da bom tam lahko napredoval.«

Pred tem je trebanjski klub uradno potrdil tudi nadaljnje sodelovanje Gala Cirarja, Klemna Saška in Marka Kotarja, klub pa bodo v prihodnji sezoni poleg trenerja Ivana Vajdla okrepili še Aleksandar Tomić, David Didovič, Leon Rašo (vsi MRK Krka Novo mesto) in nekdanji mladinski bosanski reprezentant Dean Šešić (RK Borac Banja Luka – Bosna in Hercegovina).