Novice

Marko Tomič: Z redom in disciplino do zastavljenih ciljev

Fizična in kondicijska pripravljenost pred začetkom sezone je zelo pomembna za morebitno uspešno predstavo v prvenstvu. Že nekaj let so takšnega mnenja tudi pri RK Trimo Trebnje, kjer že 15 let kot kondicijski trener deluje tudi Marko Tomič. Za klubsko spletno stran je komentiral začetek priprav in vnovično sodelovanje s trenerjem Ivanom Vajdlom.

Marko Tomič v Trebnjem deluje že 15 let. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Marko Tomič je del RK Trimo Trebnje že vse od leta 2004. V klub je prišel kot diplomant fakultete za šport in pridobil ogromno novih izkušenj pri takratnemu trenerju Marku Šibili. Slednji je na trenerskem stolčku trebanjskega kluba sedel vse do junija 2010 in prav z njim je klub dosegal največje klubske uspehe. Uspel je namreč igrati v EHF pokalu ter osvojil sijajno tretje mesto v državnem prvenstvu. Sledila je menjava na položaju trenerja, in sicer je Šibilo zamenjal prav Ivan Vajdl. Slednjega je 2013 zamenjal Roman Šavrič in dirigentsko palico vodil kar pet let.

Tomič je torej dolgo let zvest trebanjskemu klubu, obenem pa je lastnik trebanjskega fitnesa Profi Gym, kjer članski igralci v dopoldanskih urah opravijo kopico treningov za fizično in kondicijsko pripravljenost.

Z njim smo se pogovarjali o sami vlogi v novi sezoni, zadovoljstvu strokovnega štaba po prvem delu priprav in vnovičnem sodelovanju s trenerjem Ivanom Vajdlom.

Torej, kako ste zadovoljni z uvodnimi pripravami pri Obolnarju?

Za priprave smo se letos odločili, da jih izvedemo takoj na začetku. Predvsem zato, da fantje preživijo 4 dni skupaj in se dobro spoznajo in navadijo na način dela. Priprave so potekale po načrtu ter kljub trdemu delu z veliko dobre volje.

Kaj obsega vaše klubsko delo v letošnji sezoni?

Zadolžen sem za kondicijsko pripravo igralcev.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Kako je celotna ekipa pripravljena pred začetkom sezone?

Po koncu lanske tekmovalne sezone, smo fante testirali in vsakemu povedali, kako mora priti pripravljen na začetek priprav.

V klubu delujete že 15 let. Kako bi lahko opisali vso dogajanje v Trebnjem, od začetka pa do danes?

V Trebnje sem prišel kot diplomant fakultete za šport. Takrat sem imel srečo, da je bil trener Marko Šibila, od katerega sem se veliko naučil. Klub je nizal odlične rezultate, tako v Sloveniji kot na evropskih tleh. Kar pa je najvažnejše, finančne stvari v klubu so bile urejene. Leta 2009 se je prvič začutila kriza na gospodarskem področju, ki je prizadela veliko klubov, vendar smo z dobrim delom in pripadnostjo klubu uspeli nizati lepe rezultate še naprej. V 15. letih sem sodeloval s petimi trenerji in z vsakim gojil spoštljiv odnos, ki je temelj uspeha. Vesel sem, da smo vsa ta leta s trdim delom vedno ostali del prve slovenske lige. Danes so stvari bistveno boljše. Gospodarstvo si je opomoglo in verjamem, da bo klub kmalu na poti, ki smo si jo začrtali.

Ekipo bo v novi sezoni vodil Ivan Vajdl. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Kakšna se vam zdi ekipa v letošnji sezoni?

Ekipo je zapustilo veliko igralcev in prišli so drugi. Pričakovanja so velika, vendar gledam na vsak dan in vsako tekmo posebej. Ekipa bo delovala dobro, če bosta vladala red, disciplina in če bo vsak član kluba opravljal svoje naloge optimalno.

Po šestih letih se v klub vrača trener Ivan Vajdl. Vas je novica za povratek Vajdla v klub razveselila?

V preteklosti sva odlično sodelovala in veselim se dela z njim. Gre za človeka z odličnim karakterjem in ogromno izkušnjami. Trenersko zasedbo pa bo dopolnil še Marko Mežnaršič, ki bo s svojimi izkušnjami v veliko pomoč pri delovanju ekipe.

Ter še za konec, kaj pa želite sporočiti trebanjskim navijačem pred novo sezono?

Trebanjski navijači so bili zvesti tako v dobrih, kot slabih časih. Velika spodbuda je vedno prihajala iz tribun in vem, da bodo še naprej naš osmi igralec.