Novice

Levi po novi točki v Slovenj Gradec

Rokometaše trebanjskega Trima danes v 8. krogu Lige NLB čaka gostovanje pri ekipi RK Slovenj Gradec. Levom se bo z današnjo tekmo proti Korošcem tudi zaključil izjemno naporen teden, saj so v domači dvorani v državnem prvenstvu najprej gostili RK Celje Pivovarna Laško in ga odpihnili z velikansko zmago. Čez dva dni pa so v pokalu za las premagali Ribničane ter se veselili napredovanja v 1/8 finala pokala Slovenije. Časa za počitek so Trebanjci imeli zelo malo, a levjesrčni rokometaši se zavedajo, da je od zmage proti Celju na vsakih naslednjih obračunih pomembna predstava, ki bi jim zagotovila 2 točki. 

Trebanjskim levom se bo z današnjo tekmo zaključil izjemno naporen teden. Dve tekmi v zelo kratkem obdobju sta našim rokometašem vzeli nekaj moči, a želja po dokazovanju in novih zmagah se jim je še povečala. Novi 2 točki bodo Trebanjci poskušali ukrasti Slovenjgradčanom. Trimovci se zavedajo, kako močni so Korošci v domači dvorani, saj so jim ti pred dvema letoma zadali usoden poraz, ki je tudi nekako vplival, da so levjesrčni na koncu sezone okoli vratu nosili srebrno medaljo in ne zlato.

Slovenj Gradec je letošnjo sezono začel solidno. Poleg nastopanja v Ligi NLB, kjer trenutno zasedajo 5. mesto, so Korošci igrali tudi v EHF pokalu, v katerem so svojo pot zaključili s tekmo proti ekipi Nærbø IL, kjer so na povratni tekmi zabeležili še drugi poraz in ostali brez uvrstitve v naslednji krog tekmovanja.

Tekma bo zanimiva tudi iz drugega vidika. Na strani Slovenj Gradca bosta namreč na tekmi sodelovala tudi dva bivša trebanjska leva. Govorimo o igralcu Mihi Kotarju, ki je tudi brat dvojček našega organizatorja igre Marka Kotarja in pa o slovenjgraškem strategu Ivanu Vajdlu, ki je Trebanjce v sezoni 2019/2020 popeljal do 3. mesta v državi.

Tekma se bo v športni dvorani Slovenj Gradec začela ob 19. uri, zato vse navijače vabimo, da tekmo spremljate v živo na prizorišču samem in levjesrčne fante spodbujate do nove zmage. Kot je v navadi, si lahko prenos tekme ogledate tudi preko Youtube kanalov RZS TV in RK Slovenj Gradec in ste glasni doma.

Staš Slatinek Jovičič, RK Trimo Trebnje:
»Čaka nas težko gostovanje proti Slovenj Gradcu. Gre za zelo neugodno ekipo, sploh ko igrajo pred domačo publiko. Pričakujemo, da se bodo na nas temeljito pripravili, zato bomo morali na Koroškem iti preko svojih zmogljivosti. Od zadnje zmage proti Celju bo vsak naslednji obračun za nas zelo pomemben, zato bomo proti Slovenjgradčanom dali vse od sebe, da dobimo novi 2 točki.«