Novice

Letošnja rokometna sezona zaznamovana s Trebanjci

Članska ekipa RK Trimo Trebnje je sezono končala na odličnem 5. mestu v državi, čeprav ekipo sestavljajo sami domači igralci z izjemo Jake Ferkulja. To je v slovenskem rokometnem svetu izjema. Trebanjci tako kljub manjšim finančnim vložkom kot v preteklih letih ostajamo v samem vrhu slovenskega rokometa, na kar smo lahko izjemno ponosni.

635293751278821181_trimo-gorenje_668_140302_vp

V letošnji sezoni je Anže Ratajec po odhodu Staša Skubeta v Gorenje prevzel vlogo nosilca igre in jo več kot upravičil, saj je s svojimi predstavami veliko pripomogel h končnemu petemu mestu svoje ekipe. Postal je tudi najboljši strelec lige za prvaka in s tem atraktiven za druge klube. Tako odhaja na Madžarsko k Csurgi. Klemen Ferlin je s svojimi obrambami prispeval levji delež h končni uvrstitvi, proglašen pa je bil tudi za najboljšega vratarja lige. V naslednji sezoni bo v Gorenju delal družbo Trebanjcu Stašu Skubetu. Slednji je bil imenovan za najboljšega srednjega zunanjega slovenske lige, na kar smo v RK Trimo Trebnje upravičeno ponosni. Za njim sta mesti zasedla še dva Trebanjca, in sicer Sebastian Skube in Miha Zarabec. Vsem omenjenim igralcem želimo še obilo športnih uspehov in uspešno nadaljnjo športno pot.

V klubu si želimo, da bi nam tudi v naslednjih sezonah pri ustvarjanju velikih rokometnih imen pomagali sponzorji. Upamo namreč, da bodo za naš klub tudi naslednje sezone vsaj tako uspešne, kot je bila letošnja.

D. L.