Novice

Klemen Ferlin – “Želim igrati v klubu, ki igra ligo prvakov.”

Intervju s trebanjskim vratarjem Klemnom Ferlinom rojenim 26. 6. 1989 in visokim 190 cm.

Kdaj se je začela tvoja rokometna pot in kdo te je navdušil nad rokometom?

“Rokomet sem začel igrati v drugem razredu, ko sem bil star 8 let. Trenirati sem ga začel predvsem zaradi sovrstnikov, s katerimi sem se rad družil, tako da sem se vključil v ta šport tudi jaz.”
Kateri so tvoji največji uspehi?
“Največji uspehi, ki sem jih dosegel s klubom so: 2. in 3. mesto v mladinski ligi, 2-krat 3. mesto v članski ligi. Poleg tega sem dosegel 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Egiptu leta 2009 z mladinsko reprezentanco Slovenije.”
Kdaj si bil vpoklican v reprezentanco Slovenije in koliko nastopov si zbral do sedaj?
“Za člansko reprezentanco sem zbral  5 nastopov. Prvič sem bil vpoklican po lanskoletni sezoni in sicer na priprave za kvalifikacijski tekmi proti Romuniji in Belorusiji za Evropsko prvenstvo na Danskem.”
Kakšni cilje imaš v letošnji sezoni s trebanjskim klubom?
“Klubski cilj letošnje sezone je uvrstitev med prvih šest. Želim si, da bi nam to uspelo in tako bi drŽali klub na visokem nivoju. Zagotovo bo težko, vsak bo moral dati vse od sebe na tekmah in na treningih, da bomo igrali vsako tekmo po najboljših močeh. Pripravljeni bomo zelo dobro, tako da bomo lahko šli iz tekme na tekmo samozavestni. Osebno mislim, da imamo ekipo zelo dobro ter nam uvrstitev med prvih šest ne uide.
Kakšni so tvoji cilji na rokometnem področju?
“Moj cilj v rokometu je, da se še naprej dokazujem in dobro treniram. Posledično bi si želel še vpoklicev v reprezentanco ter igrati v klubu, kateri igra ligo prvakov.”
Kakšna je razlika med prejšnjim trenerjem (Ivanom Vajdlom) in zdajšnjim (Romanom Šavričem)?
“O razliki med trenerjema nebi govoril. Lahko pa povem, da sta oba odlična trenerja, katera delata veliko z mladimi in sem lahko samo hvaležen, da sem bil pod njunim vodstvom v svoji karieri.”
D. L.