Novice

Klemen Ferlin tri leta v Gorenju

Sobota, 24.5.2014; Dilem je konec, Klemen Ferlin za tri sezone odhaja v Gorenje iz Velenja.

Po odlični sezoni v RK Trimo Trebnje in preboju v državno reprezentanco je bilo jasno, da je Klemen pripravljen za večjo sceno. Ponudbe so prihajale iz večih koncev, nazadnje se je odločil za Gorenje. Klemen je v Trebjem pustil velik pečat, konstantno branil zadnjih par sezon, z mladinsko reprezentanco pa je pred štirimi leti osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Že sredi sezone so ga na kratko snubili Arabci, a je do konca sezone ostal v Trebnjem. Sedaj je izbral okolje, kjer se bo lahko dokazoval tudi na mednarodni sceni – v ligi prvakov.

 Po podpisu pogodbe je Klemen dejal: Po 6ih sezonah igranja pri članski ekipi RK Trimo Trebnje, sem se odločil, da zapustim svoj matični klub. Ta del življenja bom zagotovo imel med najbolšimi v spominu. Imel sem padce ter vzpone. K sreči sem imel slednjih veliko več. Za to se imam zahvaliti predvsem trenerjem, ki so mi iz leta v leto dajali čedalje več priložnosti za dokazovanje. Brez napornih treningov v Trebnjem tudi nebi bil tukaj kjer sem. Zahvaljujem se tudi soigralcem s katerimi smo bili vsa leta uspešni pri doseganju željenih ciljev, ter nenazadnje še navijačem, ki so nas skozi vse sezone spremljali. Naslednja stopnička v moji karieri bo prestop v RK Gorenje. Mislim, da je to zame najboljša opcija trenutno.Klub je zelo dobro organiziran. Delajo z mladimi ter zelo perspektivnimi rokometaši, ki hodijo naprej igrati v zelo znane evropske klube.Prepričan sem, da sem se odločil pravilno.

V Gorenju se bo tako priključil bivšema igralcema Stašu Skubetu in Jerneju Papežu, z trenerjem Vajdlom pa sta že tri leta dobro sodelovala v Trebnjem. Klemnu želimo veliko uspeha v njegovi nadaljni karieri, navijali boma zanj.

RK Trimo Trebnje