Novice

Kadeti kljub porazu že uvrščeni v 1. kadetsko ligo

V telovadnici OŠ Trebnje se je popoldne odvijal 5. krog kvalifikacijske skupine A za vstop v 1. kadetsko ligo med domačo izbrano vrsto trenerja Romana Šavriča in gosti iz Celja. Trebanjci so tekmo v omenjeni skupini tudi na povratni tekmi izgubili, končni rezultat je bil 31:39 (15:21).

Za Trimo so nastopili: Pekeč, Slavič, Mežnaršič 4, Zakošek, Kuzmanovič 1, Gazvoda, Šenica, Smolič 6, Pečarič 6, Pušlar 4, Pikelj 5, Kotar, Kolenc 5.

Gostje iz Celja tudi po tem srečanju ostajajo neporaženi, Trebanjci pa so si kljub današnjemu spodrsljaju že priigrali vstopnico za nastop v 1. kadetski ligi. Kljub temu, da so rokometaši Celja Pivovarne Laško tekmo odprli bolje od Trebanjcev, ki so ob  polčasu zaostajali za 6 golov, pa je bil trener Šavrič s pristopom svojih varovancev vseeno zadovoljen. Nekaj napak so fantje naredili tudi v nadaljevanju, tako da so se na koncu zmage veselili Celjani. «Današnji poraz nam rezultatsko ni prinesel nič spornega, saj smo osnovni cilj, preboj v prvo kadetsko ligo že dosegli. Morda smo si pred današnjo tekmo ustvarili malce preveč pritiska in Celjanom nismo bili kos, je pa bilo videti, kako fantje odreagirajo, ko si sami ustvarijo ta pritisk. Sicer pa sem s temi tekmami, ki smo jih odigrali do sedaj, lahko zadovoljen. Fantje so pokazali nek napredek, voljo in veliko želje za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. A s tem se zagotovo ne moremo zadovoljiti, potrebno je narediti še kakšen korak naprej, saj skušamo biti boljši«, je po tekmi povedal trener kadetov, Roman Šavrič.

Kadeti bodo zadnje kvalifikacijsko kolo odigrali v gosteh proti ekipi Loke, tekma bo v soboto, 17. oktobra v dvorani Poden.