Novice

Jutri na sporedu že 27. cvičkov derbi

Jutri bodo rokometni navdušenci v športni dvorani OŠ Trebnje uživali v pravi rokometni poslastici. V 14. krogu NLB lige se bosta namreč udarila RK Trimo Trebnje in MRK Krka Novo mesto. Gre za 27. cvičkov derbi, ki bo tokrat še kako lepo napolnil tribune trebanjske športne dvorane.

Trebanjci so po pokalnem gostovanju v Sevnici in zmagi v Veliki Nedelji še dodatno potrdili dobro formo, ki si jo želi ohraniti tudi po 27. cvičkovem derbiju z novomeško Krko. S slednjo smo se na prvi tekmi pomerili v Marofu in prišli do zelo pomembne zmage z rezultatom 26:28.

Jutri se v trebanjski dvorano zagotovo obeta več kot 500 privržencev prvoligaškega rokometa, obenem pa vlada veliko zanimanje tudi na socialnih omrežjih. Varovanci Benjamina Teraša so z dvema zaporednima zmagama (Jeruzalem Ormož in Sevnica) v mesecu decembru odlično pričeli niz tekem. Pred njimi je poleg derbija s Krko še tekma osmine finala pokala Slovenije ter za konec leta gostovanje v Dobovi.

»V petek nas čaka 27. cvičkov derbi proti novomeški Krki, tako da pričakujemo zelo težko tekmo. Upam, da bo dvorana polna in mislim, da bo odlična atmosfera. Verjamem, da bodo naši navijači bili z nami, a mi bomo v tekmo odšli maksimalno zbrano. Krkaši so trenutno za nami na prvenstveni lestvici, a to nič ne pomeni. Veljajo za odlično ekipo, ki je med drugim prišla celo do superpokalne lovorike. Na vseh pozicijah imajo odlične igralce, tako da ne bo lahko. Mi moramo igrati zbrano in se držati našega plana,« je pred dvobojem povedal Adam Seferović.

  1. krog, NLB liga:

Petek, ob 19.00:

RK Trimo Trebnje – MRK Krka Novo mesto

Sponzor tekme – ART-PE: