Novice

Intervju: novinci v članski ekipi

Sreda, 10.8.2016

ŽanG.V letošnji sezoni so se članski ekipi pridružili trije novi igralci: Žan Grojzdek, Tobias Cvetko in Domen Sikošek Pelko.  Zastavili smo jim nekaj vprašanj.

Povej nekaj o sebi (na splošno in o rokometu).

Žan Grojzdek: Ime mi je Žan Grojzdek, prihajam iz Ljubljane in sem študent fakultete za upravo, z rokometom pa se ukvarjam od devetega leta in prestop v RK Trimo Trebnje je zame stopnička višje v moji karieri.

Tobias Cvetko: Sem Tobias Cvetko rojen 10.01.1997, prihajam iz Celja in sem študent prvega letnika kinezologije na Fakulteti za šport v Ljubljani. Rokomet sem začel trenirati v 4. razredu osnovne šole in sicer za rokometni klub Celje Pivovarno Laško kjer sem z ekipo dosegel veliko lepih rezultatov kot so 2x državni prvaki, 2x državni podprvaki in veliko uspehov na mednarodnih turnirjih. V napadu igram na poziciji levega oz. srednjega zunanjega, v obrambi pa kjer je potrebno, največkrat na trojki.

Domen Sikošek Pelko: Sem Domen Sikošek Pelko in prihajam iz Brežic. Rodil sem se 18. 8. 1997 v Brežicah. Že od malih nog se ukvarjam z različnimi športi. Začel sem z nogometom, saj me je za njega navdušil dedek, kasneje pa sem treniral še rokomet, vendar ne dolgo. Po sedmih letih igranja nogometa sem se ponovno posvetil rokometu in ob njem treniral še tenis. Po štirih letih treniranja obeh športov hkrati, sem se odločil, da se 100% posvetim rokometu, saj je bila za menoj zelo dobra sezona. Trenirati sem začel v Brežicah, nato sem igral še za Krško in Dobovo. Rokomet obožujem, saj je moška igra z veliko kontakta pri kateri je izredno pomemben timski duh. Osnovno in srednjo šolo sem končal v Brežicah ter se naprej vpisal na visokošolski študij v Ljubljani.

 

Kako si se privadil na novo okolje in kako so te sprejeli novi soigralci?
 cv
Žan Grojzdek: Na novo okolje sem se privadil brez posebnih težav. Nekaj soigralcev sem poznal že prej in mislm da so me tudi ostali odlično sprejeli.
Tobias Cvetko: V ekipi je dobro in sproščeno vzdušje, soigralci so me izredno lepo sprejeli, me spodbujali in pomagali pri lažji prilagoditvi na novo okolje. V času priprav živim v Trebnjem s 4 soigralci, s katerimi smo se hitro ujeli in postali prijatelji tudi zunaj rokometnih igrišč.
Domen Sikošek Pelko: Na novo okolje sem se odlično privadil. Soigralci so nas (novince) sprejeli tako kot se spodobi, vzdušje v ekipi pa je hvale vredno. Menim, da bomo letos pokazali, da smo prava ekipa in da znamo stopiti skupaj tudi, ko nam bo težko.

Kako vidiš dosedanji potek priprav na novo sezono?

Žan Grojzdek: Takšen način priprav je zame nekaj novega, vendar mi je zelo všeč. Mislim da je pomembno, da smo fizično dobro pripravljeni, saj smo mlada ekipa in bo veliko odvisno od tega.
Tobias Cvetko:Priprave potekajo zelo intenzivno, saj imamo treninge 2x na dan in je poudarek predvsem na fizični pripravljenosti, kar pomeni, da so treningi izredno težki, ker zvišuje našo utrujenost in manjše bolečine mišic. Trenutni treningi ne vsebujejo veliko rokometnega dela (kot je trening z žogo) in vsi komaj čakamo da se število teh treningov poveča.
pelkoDomen Sikošek Pelko:Priprave potekajo po načrtih. So naporne, vendar bomo zaradi tega zelo dobro pripravljeni. Treniramo dvakrat na dan po dve uri. Po do sedaj videnem lahko rečem, da ima RK Trimo Trebnje eno najboljših rokometnih šol v Sloveniji, v kateri se lahko mlajši igralci zelo dobro razvijemo in še napredujemo. Zaradi vsega naštetega sem tudi sam vesel, da sem sepridružil kolektivu.

Tvoji pogledi na prihajajočo sezono.

Žan Grojzdek: Mislim, da bo prihajajoča sezona zelo izenačena, zato bo za nas pomembna vsaka tekma.
Tobias Cvetko:Mislim, da imamo letošnjo sezono dobro ekipo, ki se je z dobrim treningom, povezanostjo, borbo in z malo sreče zmožna povspeti na sam vrh 1. slovenske lige. V letošnji sezoni, si želim predvsem dobro trenirati, napredovati kot rokometaš in kot človek in maksimalno izkoristiti vsak trenuntek na igrišču, ki mi ga bo ponudil trener, ter pomagati ekipi doseči želene cilje in rezultate.
Domen Sikošek Pelko: Cilj za prihodnjo sezono je uvrstitev med prvih 6, kar nam s trdim in dobrim delom lahko uspe. Liga bo letos še bolj zanimiva, saj izpadejo 4 klubi, zaradi česar bodo tekme zelo napete. Vsi se bomo borili tako za vsako točko in posledično obstanek v ligi kot za uvrstitev med prvih šest.
RK Trimo Trebnje