Novice

FOTO: Trimo odščipnil točko favoriziranemu Mariboru

Nedelja, 23.3.2014; Trebanjci smo (zopet) uspeli prekrižati račune Mariboru. Potem ko smo gladko dobili prvi polčas, smo izenačili po izteku rednega dela iz sedemmetrovke.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor   24 : 24 (13 : 9)

RK Trimo Trebnje: Radelj 2, Murčehajić 1(1), Ratajec 7(5), Čeh, Ferlin (18 obr), Skol, Kotar, Sušin 5, Baznik, Rojc 3, Udovič 2, Ferkulj 2, Grandovec T. 1, Florjančič 1, Brana, Urbič.

RK Maribor: Škalički, Štefanič, Žmavc, Kaleb 2, Jamnik 1, Vran, Razgor 4, Kodrin, Čudič, Hrastnik 3, Fidel 1, Zarabec 4, Kleč 1, Marić 8.

Rokometaši Trima smo z borbeno in požrtvovalno tekmo uspeli presenetiti Maribor. Začetek tekme je bil nervozen, na obeh straneh je bilo nekaj napak. Trimovci smo povedeli in držal prednost zadetka ali dva. Največjo prednost smo si priigrali v 20. minuti (10:6) in tako prednost uspeli obdržati do polčasa. Izjemno je branil Ferlin, tudi ostala obramba je bila zelo dobra.

Drugi polčas smo pričeli z igralcem manj, kar se je poznalo. Maribor se je uspel približati. Vztrajno so nas lovili, Trimo pa tudi ni popuščal. Kljub vsemu so nas gostje ujeli (17:17), od tu naprej se je igralo gol za gol. Vstopili smo v končnico, kjer je gostom prvič uspeli povesti. Držali so prednost dveh zadetkov, Trimo se še ni predal. V zadnje minute smo odšli z golom zaostanka, minuto in pol do konca smo imeli najstrožjo kazen. Nismo jo uspeli realizirati, Maribor je imel zadnji napad in gol prednosti. Uspelo se nam je odbraniti, do konca smo imeli še 40 sekund. Po nespametni potezi gostov smo imeli igralca več, iz vrat pa smo potegnili tudi vratarja in igrali z dvema igralcama več. Ob zvoku sirene nam je uspelo izsiliti sedemmetrovko, ki jo je hladnokrvno realiziral Ratajec. Veselje polne dvorane je bilo veliko, točko smo si po prikazanem zaslužili.

V naslednjem krogu že v sredo, 26.3., gostujemo v Celju.

RK Trimo Trebnje

Foto: Samo Kobal