Novice

Evropska sezona na Danskem končana

Rokometaši trebanjskega Trima so na povratni tekmi 1. kvalifikacijskega kroga EHF Lige zabeležili poraz proti danskemu TTH Holstebru in z minimalno skupno razliko (60:59) predčasno izpadli iz evropskih bojev za letošnjo sezono. Odslej celoten fokus usmerjajo v domače prvenstvo.

Uvod v novo tekmovalno sezono je bil za trebanjske leve sijajen. V prvi tekmi 1. kola kvalifikacij EHF Lige so na krilih zvestih navijačev prišli do pomembne zmage proti danskemu TTH Holstebru, v nedeljo pa sledi drugi polčas na Danskem.

Povratno srečanje uvodnega kvalifikacijskega kroga EHF Lige so bolje začeli rokometaši TTH Holstebra ter z začetno prednostjo 4:1 v 4. minuti napovedali, da bodo Trebanjci imeli precej zahtevno nalogo. Ti so se nadaljevanju uspeli prebuditi in z goloma Cirarja ter Ončeva izenačili na 4:4. Gostitelji so večino prvega polčasa vodili med enim in tremi goli, ob koncu prvega dela pa izkoristili vsako gostujočo napako ter z delnim izidom 7:1 odšli na odmor z vodstvom +7 (16:9).

V drugem delu je moštvo prikazalo nekoliko boljši pristop, a kljub temu je v danskih vratih blestel domači čuvaj mreže in zaustavil štiri sedemmetrovke. Napeta in razburljiva končnica je v zadnjih minutah srečanja postregla z igro gol za gol. Ob koncu srečanja je za preobrat zmanjkalo časa, dansko moštvo pa se je z zmago (35:28) veselilo napredovanja v drugi kvalifikacijski krog EHF Lige.

Aljoša Čudič, vratar RK Trimo Trebnje (VIDEO IZJAVA – KLIK TUKAJ)

Mihajlo Radojković, igralec RK Trimo Trebnje (VIDEO IZJAVA – KLIK TUKAJ)

Naslednja tekma trebanjske leve čaka že ta petek, ko v domači dvorani ob 18:00, na uvodu nove sezone Lige NLB gostijo aktualne državne prvake iz Velenja.

EHF LIGA, 1. KROG KVALIFIKACIJ:
POVRATNA TEKMA:
Nedelja, 5. septembra, ob 18:00 (Holstebro, Danska):
TTH Holstebro
– RK Trimo Trebnje 35:28 (16:9)
TTH Holstebro:
Nisolaisen 8 obramb, Cavar 6 obramb; Bramming 13, Porup 9, Hauskov 4, Nielsen 4, Markussen 3, Johansen 2, Porsholdt, Damgaard, Jensen, Pedersen, Tilsted, Kier.
RK Trimo Trebnje: Čudič 1 obramba, Ristanović 5 obramb; Horvat 5, Radojković 5, Glavaš 4, Ončev 3, Grbić 3, Kotar 2, Potočnik 2, Udovič 2, Cirar 2, Jovičič, Višček, Didovič, Florjančič, Ćorsović; Trener: Uroš Zorman.