Novice

Dosegli prvo letošnjo zmago, padel žilavi Slovan

Sobota, 12.9.2015; Rokometaši Trima smo zabeležili prvo letošnjo zmago. Premagali smo Slovana, ki se je upiral skozi celo tekmo. Brana zaklenil gol, zbral je kar 21 obramb.

RK Trimo Trebnje : RD Slovan  22 : 17 (11:7)

RK Trimo Trebnje: Zaplotnik, Djurdjevič, Florjančič 4(3), Vencelj, Skol 4, Kotar 1, Sušin 6, Željko, Udovič 1(1), Sašek 3, Grandovec M., Mlakar, Grandovec T. 3, Mikec, Brana (21 obr, 2 x 7m), Urbič.

RD Slovan: Nunčič, Gavranić, Kikanović 4, Marinček 1, Avsec 1, Marušič 1, Selakovič, Marojević 5(3), Stojnić 2, Škorc, Erak 1, Krivic 2, Hartman, Sok, Demšar, Podmelnik.

Začetek tekme je bil izenačen, vedno smo bili v rahli prednosti domačini. Vodili smo za gol, dva, nismo pa se uspeli odlepiti na večjo razliko. Nato nam je sredi polčasa steklo. Par dobrih obramb Brane in uspešne realizacije z igralcem več nam je prineslo vodstvo za +3 (9:6). Takšno razliko smo uspeli ohranjati, do polčasa smo povedli tudi za 4 in imeli zadnji napad, ki ga nismo realizirali. Tako smo na polčas odšli  z +4.

Drugi polčas smo sklenili obdržati razliko in jo poizkusiti povečati. To nam je uspelo, zopet dobre obrambe Brane in razlika je kmalu narasla na +6 (14:8). Izgledalo je, da smo tekmo že prelomili, a se borbeni gostje niso predali. Prišlo je tudi naših slabših pet minut in gostje so razliko prepolovili. Minuta odmora je pomagala le za kratko, Slovan je zopet zapretil. Po nekaj neizkoriščenih priložnostih in zgrešeni sedemmetrovki so se gostje približali le na zadetek. Nato je na sceno zopet stopil Brana, ki je imel res vrhunski večer. S pomočjo njegovih obramb smo se zopet odlepili na +3, po odbranjeni sedemmetrovki pa na +4 (3 minute pred koncem tekme). Tekmo smo nato (le) mirno pripeljali do konca in zmagali, na koncu za velikih 5 zadetkov.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Psihološko je bila za nas kar težka tekma, čeprav mogoče ne bi smela biti. A vsak začetek prvenstva prinaša negotovost. Danes smo se borili veliko bolje kot pred tednom dni. Tekmo je praktično odločil Urh Brana, ki je branil odlično. Vsi ostali so dodali delež. Navijači so bili super, so nam vlivali sigurnost in dodajali energijo. Smo pa ekipa, ki si ne bo smela privoščiti veliko napak, ker jih bomo drago plačali. Led je prebit, pred nami so nove tekme, novi izzivi. Realnost pa bo, zgleda, drugačna kot prejšnje sezone.”

Obrambe Urha si lahko ogledate tukaj .

Brana brani

RK Trimo Trebnje