Novice

Doma do zaslužene zmage nad Ormožom

Dvorana OŠ Trebnje, 1.12., 19.00

RK Trimo Trebnje : RK Jeruzalem Ormož  29:23 (14:13)

V prvih 5. minutah je bila prisotna nervoza na obeh straneh, domači so izgubili kar 3 žoge zapored. Gostje tega niso izkoristili, Brana je začel super v vratih. Obe moštvi sta začeli v obrambni postavitvi 6-0. Domači so nato nadaljevali s potrpežljivo igro v napadu in trdo obrambo, kar jim je v 15. minuti prineslo vodstvo 8:4. Gostujoči trener je vzel minuto odmora, ki pa ni spremenila poteka tekme. Še naprej je dobro branil Brana, domači so zadevali predvsem z mesta krožnega igralca. Gostje iz Ormoža so ohranili mirno kri in se po slabših 15. minutah na začetku počasi približevali. V 27. minuti so izenačili na 12:12. Ob koncu polčasa so več zbranosti pokazali domači in na polčas odšli s prednostjo enega zadetka.

Drugi polčas se ni začel po notah domačih, saj je v 32. minuti rdeč karton zaradi udarca v obraz prejel Uroš Udovič. Domačih to ni preveč zmedlo in so še bolj stisnili vrste, ter igrali kot na začetku tekme. Gostujoči trener Sašo Praprotnik je v 38. minuti zahteval minuto odmora, saj so gostje v 8. minutah drugega polčasa zadeli le enkrat. Domači so ohranjali prednost 3 zadetkov in hiter tempo igre. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Rok Žuran, ki je dvakrat zelo lepo zadel v levi zgornji kot Brane. Trda obramba je prinesla veliko izključitev na obeh straneh, v 43. minuti smo po izključitvi Ratajca spremljali igro 4 na 5. Domači se niso mogli oddaljiti za več kot 3 zadetke in goste ohranjali v igri za zmago. V 47. minuti je po nesrečnem udarcu v koleno igro zapustil Urh Brana, gostje pa so kljub temu zapravili 7-metrovko za -2. Trimo je prišel do lepše prednosti, zato je gostujoči trener po zaostanku 24:19 vzel še zadnjo minuto odmora. V 50. minuti je tekmo končal tudi Jure Kocbek, li je prejel tretjo izključitev. V zadnjih 10. minutah tekme so gostje poizkušali karseda, da bi se vrnili v tekmo, a jim domači tega niso dovolili. Napad je kljub nekaj izgubljenim žogam deloval lepo, Urbič pa je ustavljal strele gostov. Na koncu zaslužena zmaga domačih z 29:23.

Žal moramo povedati, da je bila poškodba Brane težja narave, želimo mu čimprejšnje okrevanje in vrnitev na rokometna igrišča.

Igralec tekme po izboru komisije: Urh Brana in Rok Skol

Semafor:
10.min: 5:4
20.min: 11:7
Polčas: 14:13

40.min: 20:16
50.min: 24:20
Konec tekme: 29:23

Strelci in statistika:
http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/172976/Statistika.pdf