Novice

Dolenjski El clasico neodločen

Dvorana OŠ Trebnje, 16.12., 20.30

RK Trimo Trebnje : MRK Krka 29:29 (12:16).

RK Trimo Trebnje: Hasić, Urbič, Cvetko 4, Djurdjević, Florjančič 2, Horžen 5, Skol 1 (1), Mat. Kotar 1 (1), Sikošek Pelko, Mih. Kotar, Mar. Kotar 5, Udovič, Sašek 1, Mlakar, Rozman 4, Ratajec 6 (2).
MRK Krka: Tomič 1, Brajer, L. Rašo 4 (1), Bevec 2, Malenšek, Didovič 1, Okleščen 10, Pršina, Irman 1, Jakše 1, Udovč, D. Rašo, Papež 6 (3), Matko, Ban 3, Klobčar.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 6 (4), Krka 6 (4).
Izključitve: Trimo Trebnje 8, Krka 10 minut.

Težko pričakovan derbi v OŠ Trebnje je prinesel lepo število gledalcev, tekmo pa je prenašala tudi športna televizija – Sportklub. Polna dvorana OŠ Trebnje je lahko uživala v pravem rokometnem derbiju, ki je bil v prvih desetih minutah izenačen. V drugi polovici prvega polčasa so pobudo prevzeli gostje, ki so bili bolj zbrani in si priigrali manjšo prednost. Gostje so tako na odmor zasluženo odšli s štirimi goli prednosti.
Domači so iz garderobe prišli odločni, z mislijo da se ne predajo do konca tekme. Z več zbranosti in discipline so počasi topili prednost Krke, pri kateri sta bila najbolj razpoložena Papež in Okleščen. V 47. minuti je Marko Kotar, ki je danes odigral zelo dobro izenačil na 24:24. Obetala se je infarktna končnica v kateri sta ekipi prikazali izjemno borbenost, željo in voljo po zmagi. Na koncu bi se rezultat lahko odvil v eno ali drugo smer, saj je Rašo zapravil 7-metrovko za +2. Skol pa je z golom iz 7-metrovke postavil končni izid 29:29.

Ekipi se bosta spet pomerili že v sredo, 20.12., v Novem mestu, v osmini finala za pokal Slovenije.

Roman Šavrič: »Tekma je bila zelo težka in na začetku nekoliko raztrgana in tudi pod vplivom same teže te tekme. Drugače pa lahko rečem zelo borbena predstava, saj sta si obe ekipi želeli zmagati. Mislim, da je najbolj pravičen neodločen izid in čestitam obema ekipama. Podobno tekmo pričakujem tudi čez tri dni«.

Grega Okleščen: » Tekmo smo žal zaključili z remijem, čeprav smo na polčasu vodili za štiri gole. V tej infarktni končnici nam je zmanjkalo nekaj sreče, a je točka vseeno boljša kot nič. Gremo naprej, to tekmo bo potrebno hitro pozabiti in se pripravit že na naslednjo. Ne bo veliko časa, a ker vemo, s čim jih lahko v pokalu nadigramo sem prepričan, da nam bo preboj v četrtfinale uspel«.

Statistika:
http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/172987/Statistika.pdf