Novice

Dolenjski derbi suvereno pripadel Trebanjcem

Rokometaši Trima Trebnjega so na povratni tekmi dolenjskega derbija proti SVIŠ-u z rezultatom 32:27 prišli do zelo pomembne zmage in utrdili sedmo mesto na prvenstveni lestvici.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Današnji derbi si je ogledalo okoli 500 gledalcev. V klubu pa smo z omenjeno številko, ki je popolnoma napolnila tribune trebanjske športne dvorane, zelo zadovoljni. Rivalstvo med SVIŠ-em in Trimom je veljalo že kar nekaj let, tako da so gledalci danes uživali v pravem rokometnem spektaklu.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Tekmo smo začeli zelo dobro in že v uvodnih minutah »parirali« nasprotnikom. Prednost se je gibala med enim in dvema zadetkoma, Tevž Grandovec pa je v 16. minuti zadel za, do tedaj najvišjo prednost na tekmi +3 (8:5). V 19. minuti so Ivančani ostali brez stebra obrambe, Blaža Finka, ki je zaradi udarca Matica Kotarja po obrazu, predčasno zaključil današnje srečanje. Odsotnost Finka se SVIŠ-u ni veliko pokazala, saj je kasneje z delnim izidom 4:0, povedel z 8:9. Domači so v 28. minuti po golu nekdanjega Trebanjca, Roka Željka, zaostajali že za -2 (9:11). Sledila je boljša predstava čete Benjamina Teraša in moštvi sta na odmor odšli z rezultatom 12:11.

V drugem delu smo na krilih odličnih vratarjev, Urbiča in Brane mirno ohranjali prednost. Ta pa je v začetku 51. minute poskočila že na +4 (27:23). Na krilih izjemnih navijačev smo uspeli odigrati mirno končnico in tekmo na koncu zasluženo dobili z rezultatom 32:27.

Pri domačih je bil z osmimi zadetki najučinkovitejši Gal Cirar. Našo člansko ekipo v prihodnjem krogu čaka težko gostovanje pri Jeruzalem Ormožu.

Izjava Žige Urbiča po zmagi nad SVIŠ-em:

NLB liga, 12. krog:

Petek, ob 19.00:

RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica 32:27 (12:11)

RK Trimo Trebnje: Urbič 6 obramb, Brana 5 obramb; Cvetko 5, Seferović 1, Dobovičnik, Matic Kotar 2, Miha Kotar, Marko Kotar 3, Udovič 2, Sašek 3, Majzelj, Redek, Bojanić 3, Grbić, Grandovec 5, Cirar 8; Trener: Benjamin Teraš.

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc 5 obramb, Vencelj, Struna; Knez 6, Zafran, Fink, Grojzdek 5, Hrovat 2, Stopar 4, Matej Košir 1, Krabonja 1, Željko 2, Zlatnar, Bučar, Matic Košir 4, Vidmar 2; Trener: Aleksander Polak.

Fotogalerija današnje tekme:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2543949828955017&type=1&l=bbc4ce6a2f