Novice

Dolenjski derbi odloča o končnem 5. mestu

V petek, 24. maja, se bo ob 20. uri v športni dvorani OŠ Trebnje odigrala zadnja tekma v letošnji sezoni. Nasprotnik Trebanjcev bodo sosedje iz Novega mesta. Tekma bo neposredno odločala o končnem petem mestu. Trebanjci bi si želeno peto mesto priigrali v primeru zmage, neodločenega izida ali poraza za največ en gol. Za Novomeščane pa šteje le zmaga za dva gola ali več. Tako ene kot druge v končnici sezone tarejo velike težave s poškodbami igralcev. V trebanjskem taboru obljubljajo, da bodo za zadnjo tekmo stisnili zobe tudi tisti, ki niso 100% pripravljeni. Zato lahko pričakujemo borbeno in odločno tekmo s strani domačih rokometašev. Čeprav peto mesto ne prinaše nobene pomembne razlike, je za Trebanjce vseeno pomembno, da ohranijo primat vsaj na Dolenjskem. Ne nazadnje bi tak rezultat pomenil tudi kontinuiteto rezultatov iz prejšnjih sezon, ko so se Trebanjci uvrščali na 4. ali 5. mesto.

RK Trimo Trebnje, člani

Bo pa to tudi zadnja tekma za Staša Skubeta in Uroša Paladina v trebanjskem dresu. Če še ne veste, bo Staš svojo kariero nadaljeval v Velenju, Uroš pa v najmočnejši ligi na svetu – nemški “Bundesligi”. To je še en dokaz, da je trebanjski klub postal prava valilnica vrhunskih rokometašev. Za Staša lahko zapišemo, da je s svojo višino vsem nejevernim Tomažem dokazal, da omejitve obstajajo samo v naših glavah ter da so za uspeh bolj kot centimetri pomembni volja, predanost, delavnost in mogoče nekaj talenta. Uroš pa je s svojo višino in močjo nemalokrat predstavljal nepremostljivo oviro za nasprotnike in zabijal gole iz velikih razdalj tudi takrat, ko je bilo najbolj pomembno. Oba sta v klubu pustila izjemno velik pečat, za kar se jima RK Trimo Trebnje zahvaljuje ter želi še veliko uspehov v nadaljni karieri. Poleg Staša in Uroša pa bosta na klopi Trebanjcev zadnjo tekmo odvodila trener Ivan Vajdl in njegov pomočnik Sašo Barle.

Zaradi vseh štirih, predvsem pa zaradi velike želje po osvojitvi končnega 5. mesta vas igralci, strokovno vodstvo in vodstvo kluba vabijo, da na zadnji tekmi sezone 2012/2013 z množičnim obiskom in glasnim navijanjem pomagate pri osvojitvi zastavljenega cilja ter s polnimi tribunami pričarate lepo kuliso za slovo od prej omenjenih igralcev in trenerjev. Če še niste našli razloga za obisk jutrišnje tekme, vas mora prepričati informacija, da se bodo pred tekmo predstavili mladi rokometaši trebanjskega kluba, ki so tudi v tej sezoni dosegli izjemne rezultate, med polčasom pa si boste lahko ogledali še nastop Trebanjskih mažoret.