Novice

Dober odpor favoriziranemu Gorenju

Nedelja, 6.3.2016; Rokometaši Trima smo pokazali zobe in se odlično upirali močnejšemu Gorenju. Vodili smo do 45. minute, nato pa je na plan le prišla razlika v kvaliteti.

RK Trimo Trebnje : RK Gorenje   24 : 29 (13:13)

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič, Florjančič 2, Murčehajič 2(2), Grandovec T. 5, Kotar 2(1), Sušin 3, Željko, Potočnik 3, Udovič 1, Sašek 6, Pernovšek, Grandovec M., Mlakar, Mikec, Brana (6 obr), Urbič (6 obr).

RK Gorenje: Cehte 2, Medved 6(4), Burić Se.3, Ovniček 1, Burić Be., Levc, Szyba 3, Skube 1, Golčar 2, Šoštarič 6, Kleč 1, Gams 1, Zaponšek, Ratajec, Nosan 3.

Rokometaši Trima smo v tekmo odšli dovolj hrabro in požrtvovalno. Tako smo imeli ves čas aktivni rezultat. Začetne minute so sicer pripadle Gorenju (0:2, 1:3), a nato smo prevzeli iniciativo. Obrnili smo rezultat in se borili tako v napadu kot v obrambi. Povedli smo tudi za 3(9:6), nato pa malo padli. Če smo hoteli Gorenju čim dlje parirati, smo morali imeti širok izbor igralcev. Zato smo praktično na vseh mestih že v prvem polčasu menjali, kar pa so gostje ob koncu polčasa izkoristili za priključek. V zadnji minuti polčasa so celo zopet povedli, polčas pa je z lepim golom zaključil Sašek (13:13).

Drugi polčas je bila zgodba identična. Borili smo se za vsako žogo, rezultat je bil odprt. Gorenje se (še) ni uspelo odlepiti, nobena ekipa ni imela prednosti več kot zadetek. V 43. minuti so gostje povedli za dva (18:20), a smo jim odgovorili z delnim izidom 3:0 in povedli v 46. minuti(21:20). Gorenje se je ponovno pobralo in uspelo pobegniti na +2. Nato pa nismo izkoristili igralca več in imeli smolo ob strelu Potočnika (vratnica) in gostje so se odlepili na neulovljivih +5 (22:27, 55. min). Do konca nato nismo popuščali, priključek pa nismo uspeli izvesti. Zmaga je zasluženo pripadla favoriziranim gostom, mi pa smo pokazali dobro in borbeno igro.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Imeli smo dolžnost, najprej sami do sebe, nato pa še do naše publike, da prikažemo dobro in borbeno tekmo. Mislim, da nam je uspelo in želim, da bomo tako tudi nadaljevali. Čestitam igralcem za dobro prestavo, ki pa ne sme biti le muha enodnevnica.”

ekipa-predstavitev

RK Trimo Trebnje