Novice

Del dohodnine za RK Trimo Trebnje

Rokometni klub TRIMO Trebnje – »klub s tradicijo in dobrimi rezultati« je že nekaj let prepoznaven klub, ki svojo energijo, zagnanost in delavnost usmerja v delo z mladimi, nadobudnimi fanti, ki želijo spoznati osnove rokometne igre ter se v nadaljevanju tudi vsakodnevno aktivno ukvarjati z rokometom na rekreativni ali profesionalni ravni.

 

dohodninaV klubu si bomo še naprej prizadevali, da se bodo lahko vsi otroci, brez izjem udeleževali treningov in krožkov. Trudili se bomo, da jim bomo še naprej omogočili optimalen razvoj telesnih in motoričnih spretnosti ter spoštovanja osnovnih vrednot.

 

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 13/11-UPB7, 24/12, 30/12, 40/12 – ZUJF in 75/12) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnokoristnih namenov in za financiranje društev / klubov, ki delujejo v javnem interesu. Eno izmed teh društev je tudi Rokometni klub TRIMO Trebnje.

 

Teh 0,5% Vaše dohodnine bi sicer pustili v državnem proračunu, zato je donacija za Vas povsem brezplačna. Zato Vas prosimo, da nam pomagate in nam donirate del vaše dohodnine, ki ga bomo uporabili za vzgojo mladih rokometašev.

 

To storite tako, da izpolnite obrazec (v prilogi) in ga pošljete na pristojni Davčni urad ali izpolnjen obrazec oddate trenerju / učitelju. Lahko pa zahtevo oddate tudi preko sistema e-davkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete z novo zahtevo (sicer pa zahteva velja do preklica in ni potrebno vsako leto oddajati nove).

 

Za ugoden odziv na prošnjo se vam lepo zahvaljujemo!

OBRAZEC DOHODNINA

Športni pozdrav,

RK Trimo Trebnje