Novice

Celjske izkušnje na koncu do zmage v Trebnjem

Rokometaši Trima iz Trebnjega so danes v domači dvorani priredili še en izjemen rokometni spektakel in v četrtfinalu pokala Slovenije gostili branilce naslova, Celje Pivovarno Laško. Slednja je v končnici vendarle pokazala svojo moč in tudi izkušnje, ki so pretehtale zmago gostov z rezultatom 26:33 (16:16)

Trebanjsko vodstvo kluba je bilo z lepo napolnjeno domačo dvorano, v kateri se je zbralo okoli 300 gledalcev, več kot zadovoljno. Čeprav so bili pivovarji pred pokalnim spektaklom nedvomni favoriti, pa je bil glavni cilj izbrancev Benjamina Teraša nuditi dostojen odpor aktualnim pokalnim prvakom.

Gostitelji so srečanje odprli zelo optimistično in že uvodoma diktirali tempo pivovarjem. Slednjim nikakor ni steklo v napadu in do prvega vodstva so prišli šele v 16. minuti, ko je bil uspešen Tilen Kodrin. A to nikakor ni zmotilo trebanjski rokometašev, ki so v 19. minuti po zadetku Seferovića vodili že za +3 (12:9) in prednost mirno držali v svojih rokah. Gostje so kasneje nekoliko znižali zaostanek, a je domača zasedba z golom izkušenega Hrvata v zadnji sekundi na odmor odšla z izidom 16:16.

V drugem delu se gostitelji nikakor niso predali in se še naprej enakovredno kosali s celjskim nasprotnikom. Slednji je v 39. minuti povedel že za +2 (19:21), odlično razpoloženi Urh Brana pa je domače rokometaše še naprej držal v priključku s pivovarji. Na koncu so domačinom pošle vse moči in nikakor se ni izšlo za presenečenje. Gostujoča zasedba pa je dobila spektakel z rezultatom 26:33

Najboljši strelec Trima je bil s šestimi goli Uroš Udovič, pri Celjanih je z devetimi zadetki blestel Wiliam Accambray.

“Z nami je težka tekma. V prvem polčasu smo igrali po planu, ki smo se ga držali. V drugem delu pa smo zgrešili preveč čistih strelov, njihov vratar se je “razbranil”, zato so Celjani zasluženo slavili,” je po tekmi dejal Anže Dobovičnik.

Igralec tekme: Aljaž Panjtar (RK Celje Pivovarna Laško)

Pokal Slovenije za moške, četrtfinale:

Sreda, 13. marca, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško 26:33 (16:16)

RK Trimo Trebnje: Brana 13 obramb, Urbič, Hasić; Seferović 5, Dobovičnik 3, Matic Kotar 1, Miha Kotar, Marko Kotar 3, Udovič 6 (1), Sašek, Majzelj, Redek 1, Bojanić 3, Grbić, Grandovec 1, Cirar 3; Trener: Benjamin Teraš.

RK Celje Pivovarna Laško: Panjtar 9 obramb, Mlakar; Vujović 4, Jurečič, Malus 1, Razgor 6 (2), Ovniček 1, Marguč 2, Nenadić, Accambray 9 (3), Kodrin 6, Horžen 2, Makuc 2, Anić, Bećiri; Trener: Tomaž Ocvirk.