Novice

Bridek konec nastopov v Pokalu Slovenije

Naši rokometaši so v sredo na četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije gostovali pri ekipi RK Jeruzalem Ormož, ki se je na domačih tleh veselil uvrstitve na zaključni turnir najboljših 4 ekip pokalnega tekmovanja. Srečanje, ki je bilo napeto tudi v podaljških, se je zaključilo pri rezultatu 31:30.

Pri trebanjski ekipi je s 7 goli blestel Filip Glavaš. FOTO: Gašper Ogrinc

Da sta si moštvi neizmerno želeli zmage, ki bi bila potrebna za vstop na finalni turnir Pokala Slovenije, je bilo vidno že v uvodnih minutah. Trebanjci so na začetku srečanja povedli, a so Ormožani hitro odgovorili in izenačili. Ekipi sta si nekaj časa izmenjavali zadetke, dokler niso ob koncu prvega polčasa trimovci prevzeli pobudo in povedli z 2 goloma razlike (10:12).

V drugem delu srečanja so naši levi svojo prednost še povišali, in sicer na +3. Na žalost je padec koncentracije povzročil, da so Trebanjci skozi celoten 2. polčas naredili nekaj usodnih napak, kar je dalo vetra v jadra domačim rokometašem, ki so ob koncu rednega dela izenačili in izsilili podaljške. 2. polovica tekme se je končala pri rezultatu 27:27.

V napete podaljške so bolje stopili domači rokometaši, ki so po dolgem času ponovno prevzeli vodstvo (edina prednost Ormožanov je bila v prvem polčasu pri rezultatu 3:2). Prvo priložnost za izenačenje je iz 7 m imel Glavaš, vendar je prečka rešila domačega vratarja. Okvir vrat pa Ormožanov ni mogel rešiti v naslednji akciji, ko je za izenačenje zadel Višček (28:28). Nezbranost v trebanjski obrambi je jeruzalemčkom prinesla pomembno 7 m, katero so uspešno izvedli in dobili prvi del podaljškov z 29:28.

V drugem delu podaljšane igre so prvi napad imeli domačini, vendar ga niso uspeli izkoristiti za povišanje vodstva. Je pa trimovcem z zadetkom Ćorsovića uspelo igro ponovno izenačiti (30:30), dokler ni sledil bridek konec sanj o uvrstitvi na Final 4 Pokala Slovenije. Odločilni napad je pripadel domači ekipi, ki je z uspešno akcijo uspela premagati našo ekipo. Kljub borbenosti do zadnje minute, ko so naši rokometaši še imeli možnost izsiliti strele iz 7 m, jim to na koncu ni uspelo. Ormožani so se z rezultatom 31:30 veselili vstopa na zaključni turnir, na katerem bodo poleg njih igrale tudi ekipe Celja, Kopra in Krke.

 

RK Trimo Trebnje: A. Čudič (2 obrambi), M. Grčo (1 obramba), F. Glavaš (7), M. Ćorsović (6), L. Višček (5), M. Kotar (3), M. A. Pipp (3), G. Horvat (3), V. Miklavec (2), J. Jurečič (1), K. Krešić, M. Radojković, J. Redek, G. Potočnik, S. Slatinek-Jovičić, D. Didovič

Strokovni štab: U. Zorman (glavni trener), M. Mežnaršič (pomočnik glavnega trenerja), R. Ristanović (vodja moštva), R. Slobodnik (fizioterapevt)