Novice

FOTO: Brčko turnir

Ekipi starejših dečkov A in kadetov RK Trimo Trebnje sta od petka 16.12 do nedelje 18.12.2016 nastopili na 14. Lokomotiva Cup 2016 v Brčkem (BIH). Na eden izmed najmočnejših turnirjev za mlajše selekcije na katerem so nastopile tudi mlajše selekcije “rokometnih velikanov” PSG, Veszprem, RK Celje Pivovarna Laško, PPD Zagreb, RK Partizan, RK Vardar…, so bili naši fantje izredno uspešni in pridobili nova znanja.

Kadetska ekipa je nastopila v predtekmovalni skupini A in po odigranem predtekmovanju osvojila 1. mesto. V četrfinalni tekmi smo morali priznati premoč RK Izviđać-u iz Ljubuškega. Dobro igro smo nato prikazali v tekmi za 5. mesto proti RK Borcu iz Banjaluke in zanesljivo osvojili peto mesto.

Kadeti (l. 2000 in mlajši):
1. tekma  RK Trimo : PSG (Fra) 10:9

  1. tekma  RK Trimo : RK Partizan (Srb) 16:19
  2. tekma  RK Trimo : MKB Vezsprem (Mad) 19:19
  3. tekma  RK Trimo : RK Lokomotiva (BIH) 12:10

četrfinale  RK Trimo : RK Izviđać (BIH) 15:19

tekma za peto mesto:  RK Trimo : RK Borac (BIH) 15:10

Že v četrtek, 15. 12., smo se zbrali na avtobusni postaji v Trebnjem in se odpravili proti Brčkemu. Po skoraj 6 urah vožnje, ki smo si jo krajšali s šalami, glasnim prepevanjem, nekateri pa so tudi zaspali, smo le prišli do cilja – do hotela, kjer so nas pričakali receptorji, natakarji in celo direktor. Osebje nam je v angleščini zaželelo dobrodošlico in prijetno bivanje. Dovolili so nam celo, da se, ko nam bo  dolgčas, kratkočasimo z igranjem play stationa  4.

Ko smo se nastanili v sobah, smo se odpravili na večerjo, ki je bila hkrati tudi sestanek. Trenerja sta nam takrat povedala, kako bodo potekali tekmovalni dnevi.

SDA smo v času turnirja odigrali 6 tekem. Dosegli smo 5 zmag, žal pa tudi 1 poraz, ki  nas je oddaljil od boja za medalje. Takrat nas je trener Marko Radelj spodbudil, da zmaga ni vse, ampak da je pomembno sodelovati in delovati kot ekipa, predvsem pa v igranju uživati in se zabavati. Te misli so nas spodbudile, da smo v boju za 5. mesto premagali tekmeca.

Zadovoljni zaradi uspeha, do katerega so nam pomagali tudi navijači z glasnim navijanjem, smo se vrnili domov, nestrpno pa pričakujemo tudi naslednje tekme, v katerih bomo dokazovali, kaj znamo in zmoremo.

Starejši dečki A (l.2002 in mlajši):

  1. tekma  RK Trimo : RK Spačva (Hrv) 12:9
  2. tekma  RK Trimo : RK Vojvodina (Srb) 16:14
  3. tekma  RK Trimo : RK Borac (BIH) 23:13
  4. tekma  RK Trimo : RK Lokomotiva (BIH) 25:11

četrtfinale  RK Trimo : RK Studentski grad (Srb) 14:18

tekma za peto mesto: RK Trimo : RK Ribola Kastela (Hrv) 15:8

Poleg kakovostnih tekmecev in zelo dobre organizacije turnirja je potrebno pohvaliti izredno gostoljubnost domačinov in osebja hotela v katerem smo bili nameščeni. Hvala tudi vsem, ki so nam pomagali, da smo se turnirja lahko udeležili in trebanjskim navijačem, ki jim tudi dolga pot do Brčkega ni predstavljala ovir, da nas ne bi glasno podpirali.

G.G. in B.T