Novice

Bosanski levičar novi član Trima

Po Leonu Rašu, Davidu Didoviču in Aleksandru Tomiću (vsi MRK Krka Novo mesto) je bosanski rokometaš Dean Šešić četrta igralska okrepitev trebanjskega kluba za prihodnjo sezono.

Dean Šešić bo v prihodnji sezoni eden izmed nosilcev ekipe, ki bo lovil uvrstitev v evropska tekmovanja. Glavni cilj kluba je uvrstitev na mesta, ki v sezoni 2020/2021 prinaša boje v evropskih tekmovanjih. Prav Šešić bo eden izmed tvorcev nove trebanjske zgodbe.

Obetavni levičar Šešić, ki se najbolje znajde v obrambi in na položaju desnega zunanjega, je rokometno pot začel v Borcu iz Banja Luke, kjer je ostal še do letos. Vmes se je kalil pri Prijedoru, zdaj pa ga čakajo novi izzivi, in sicer prvi odhod v tujino. Pomembno vlogo je imel tudi v mlajših reprezentančnih selekcijah Bosne in Hercegovine, kje je redno igral tako za kadetsko kot mladinsko izbrano vrsto. Letos se je znašel tudi na širšem spisku članske reprezentance.

Te dni se z Borcem bori v finalu bosanskega prvenstva za naslov najboljšega v državi proti Izvidjaću, sam pa se že veseli tekem v Ligi NLB. »Vesel sem, ker odhajam k novim izzivom naproti. To je odskočna deska za prihodnost in Trimo je zelo dober klub, obenem pa se z njim želim boriti v Evropi. Prvenstvo je zelo dobro za mlade igralce, ki lažje napredujejo. Jaz se bom pokazal v najboljši luči, da klubu pripomorem. V Borcu sem preživel 12 let, od tega 5 sezon v profesionalnem rokometu. Vedno bom ljubil Borac in zanj navijal vedno, ker sem tam naredil prve rokometne korake in napredoval. A napočil je časa za nove izzive. Trimo je odličen klub za mlade igralce, v slovenski ligi pa lahko še bolj napredujem,« je ob podpisu dejal Šešić.

OSNOVNI PODATKI:

IME IN PRIIMEK: Dean Šešić

DATUM ROJSTVA: 27.5.1996

POZICIJA: Desni zunanji

DRŽAVLJANSTVO: Bosna in Hercegovina

VIŠINA: 192 cm

TEŽA: 100 kg

DOSEDANJI KLUBI: Borac Banja Luka, Prijedor (oba BIH).