Novice

Boleč poraz proti Velenjčanom

Trebanjskim rokometašem se na sredinem derbiju proti RK Gorenje Velenje v domači dvorani ni izšlo po željah. Osrednja tekma 11. kroga se je končala z zmagoslavjem igralcev iz Šaleške doline, ki so temelje za zmago v rokometno vročem Trebnjem postavili v začetku drugega polčasa. 

Kljub borbi se trebanjskim levom tokrat ni izšlo po njihovih željah. FOTO: Mario Čulum

V Trebnjem se je sprva odvijal enakovreden in izenačen boj, pri izidu 7:7 pa so na igrišču zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića. Najprej so si v 20. minuti prvič priigrali dva gola prednosti (9:7) in domačo klop prisilili v prvo minuto odmora. A ta ni zaustavila naleta gostujočih rokometašev, v 21. minuti so podvojili svojo prednost (11:7). Trebanjcev ni zajela panika, po dveh golih Lana Grbiča in enega Marka Kotarja so v 23. minuti zadihali za ovratnik svojim tekmecem (11:12), tik pred koncem prvega polčasa pa so jih po golu Mihajla Radojkovića ujeli in izenačili na 15:15. Zadnji je mrežo v prvi polovici tekme zatresel Grmšek in goste na veliki odmor popeljal s prednostjo enega zadetka.

V uvodnih desetih minutah nadaljevanja so Velenjčani povsem zasenčili domače rokometaše in si priigrali sedem golov prednosti (23:16). Nato njihova premoč več ni bila tako izrazita, kljub manjši krizi, Trebanjci so se jim v 49. minuti približali na 22:25, svoje zmage niso ogrozili. V prelomnih trenutkih dvoboja so se znova zbrali, ko so si štiri minute pred zadnjim zvokom sirene priigrali pet golov naskoka (29:24) pa je bilo tudi docela jasno, da bosta točki odšli v Šaleško dolino. Za črno-rumene je bila to sedma zaporedna zmaga med slovensko klubsko elito v tej sezoni.
Aljoša Čudič, RK Trimo Trebnje:
“Težko je zbrati kakršnekoli misli. Odigrali smo slabo in nikakor ne tako, kot smo se dogovorili. Izgledalo je, da smo ostali brez želje po dobrem rezultatu, ampak borbe našim fantom ne morem očitati. Zmaga gostov je zaslužena, na nas pa je da se zdaj vsi skupaj zberemo, pogovorimo in analiziramo, kaj je šlo narobe. Moramo dvigniti glave in popraviti trenutni vtis.”

RK Trimo Trebnje: M. Radojkovič (5), L. Grbič (3), , J. Jurečič (3), L. Višček (3),  M. Pipp (3), M. Kotar (2), S. Slatinek Jovičič (2), M. Čorsović (2), G. Horvat (1), D. Didovič (1), V. Miklavec (1), F. Glavaš, G. Potočnik, A. Čudič (5 obramb), M. Grčo (5 obramb).

Strokovni štab: U. Zorman (glavni trener), M. Mežnaršič (pomočnik glavnega trenerja), R. Ristanović (vodja moštva), R. Slobodnik (fizioterapevt)

RZS