Novice

FOTO: 7 sekund pred koncem tekmo odločil Ferkulj

Sobota, 20.12.2014; V Trebnjem se je odvijala infarktna tekma, kjer smo Trimovci v zadnjih sekundah izvlekli zmago. Super tekma, polna dvorano in odlični akterji so oblikovali rokometni praznik.

RK Trimo Trebnje : RD Riko Ribnica   25 : 24 (16:12)

RK Trimo Trebnje: Jelovčan, Femec, Radelj 5, Križman, Skol 4(1), Kotar, Sušin 2, Željko, Udovič 2, Sašek 3, Ferkulj 5, Grandovec M., Grandovec T. 1, Florjančič 3, Brana (7 obr), Urbič.

RD Riko Ribnica: Leban 3(2), Fink 3, Atanasov, Pahulje, Grebenc 7, Henigman 3, Nosan, Andoljšek, Pucelj 1, Skušek 1, Batinič 3, Klarič, Markovič 3, Perovšek, Košmrlj.

Tekma v Trebnjem je nosila kar velik naboj, saj je šlo za tekmo med neposrednima tekmecema za četrto mesto. Trimo je bil oslablejn z neigranjem Potočnika, Ribnica je bila motivirana in v polni zasedbi. Po pričakovanju se je tekma začela izenačeno, nobena ekipa si ni uspela priigrati vidnejše prednosti. Večinoma smo vodili Trimovci, Ribnica le dvakrat za gol. Trimo je poizkušal z obrambo 5+1 na Lebanu, Ribnica z (za njih) netipično 6:0. To je bila igra dveh taktik, kako pretentati nasprotnika. Dvorana je bila polna, napolnjena z navijači obeh ekip, ki so ustvarili pravi rokometni praznik. V drugem delu polčasa smo Trimovci uspeli narediti malo večjo razliko in povesti za 3 (13:10). Menjali smo obrambo iz 5+1 v 6:0 in bili kar uspešni. Tako smo na polčas odšli z “veliko” prednostjo 4 zadetkov.

V drugem polčasu smo pričakovali še ostrejši boj, daleč od tega, da smo pričakovali rešeno tekmo. Začelo se je z zadetkom Trima in vodstvom za +5, nato pa je Ribnica z spremembo obrambe v 5:1 našla odgovor. Počasi so se gostje približevali in ogrožali vodstvo Trima. Trimo je odbijal napade, prednost je znašala maksimalno dva zadetka. Tekma se je razževela, oboji navijači so z perfektnim in fair navijanjem ustvarili lepo vzdušje. Trimo v zaključku tekme ni uspel realizirati nekaj čistih priložnosti in Ribnica je izenačila izid. V zadnjih 5 minut smo vstopili z izenačenim rezultatom in rahlo prednostjo Trima za gol, Ribnica pa je lovila zaostanek. V zadnji dve minuti smo vstopili izenačeni, po napaki Trima pa je imela Ribnica napad za vodstvo. Uspeli smo se ubraniti in krenili smo v zadnji napad (40 sek). Po minuti odmora smo se dogovorili za zaključek, ki nam je 7 sekund pred koncem tekme z golom Ferkulja tudi uspel. Ribinci je nato zmanjkalo časa in zmaga je ostala doma. Začelo se je veliko slavje, saj smo se od Ribnice odlepili na +4 točke. Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: ” Izredno težka tekma za nas, saj nismo bili kompletni. A vseeno smo pustili srce na igrišču in na koncu zmagali. Iskrene čestitke tudi gostom za izredno korektno tekmo, tako na igrišču kot tudi na tribuni. Slovenski rokomet izgublja, ker nima več podobnih tekem. Tekmo bi lahko tudi izgubili, pa smo jo za razliko od tekme v Mariboru, tokrat zmagali. Čestitke fantom in našim navijačem na izredni borbenosti in podpori.”

ferkulj_jaka

RK Trimo Trebnje