Novice

4 Trebanjci v boj za medaljo na SP v Egiptu

Danes se v Egiptu pričenja 27. svetovno rokometno prvenstvo, na katerem bo 9. nastopila tudi slovenska moška izbrana vrsta, skupaj s četverico trebanjskih levov – Uroš Zorman, Darko Cingesar, Tim Butkovec in Rudi Slobodnik. Poleg tega bodo del reprezentance še Staš Skube, Miha Zarabec in Klemen Ferlin. V četrtek je ob 18.00 na sporedu uvodna preizkušnja, proti Južni Koreji.

Reprezentanti so proti prizorišču 27. rokometnega mundiala poleteli v torkovih jutranjih urah, iz zagrebškega letališča, skupaj s hrvaško reprezentanco na čarterskem letalu. V hotel so prispeli popoldne in vse do sredinega jutra preživeli v sobi, zaradi čakanja rezultatov testiranja na koronavirus.

Slovenija se je s Korejci do sedaj pomerila trikrat, nazadnje pred osmimi leti na svetovnem prvenstvu v Španiji. Tedaj je v Zaragozi slavila s 34:27, njun medsebojni obračun na poletnih olimpijskih igrah v Atenah 2004 se je prav tako končal s slovensko zmago s 26:23. Slovenija je edini poraz doživela na pripravljalnem dvoboju v švicarskem Wintherthurju 2001, ko je izgubila z 18:22.

Foto: Dejan Maver/RK Trimo Trebnje

Del slovenske reprezentance so tudi zdajšnji 4 trebanjski levi – Uroš Zorman, Tim Butkovec, Rudi Slobodnik ter Darko Cingesar. Poleg tega bodo slovenske barve branili 3 Trebanjci – Miha Zarabec, Staš Skube in Klemen Ferlin.

Darko Cingesar, slovenski reprezentant:
“Priprave so zelo hitro minile, zadovoljen sem z njimi. S fanti smo dobro trenirali. Morda na zadnji tekmi nismo odigrali tako, kot znamo, a verjamem, da bomo na svetovnem prvenstvu pokazali pravi obraz.”

Srečanje med Slovenijo in Južno Korejo se v četrtek, 14. januarja prične ob 18.00, s prenosom na TV Slovenija 2 ali TV Arena Sport 1.

SVETOVNO PRVENSTVO 2021 – Egipt (SKUPINSKI DEL – skupina H):
Četrtek, 14. januarja, ob 18.00:

Slovenija – Južna Koreja

Sobota, 16. januarja, ob 18.00:
Rusija – Slovenija

Ponedeljek, 18. januarja, ob 18.00:
Slovenija – Belorusija

LESTVICA:

Standings provided by SofaScore LiveScore