Novice

0,5% dohodnine za naše rokometaše

Rokometni klub Trimo Trebnje je klub s tradicijo in dobrimi rezultati. V letošnji sezoni praznujemo 35-letnico delovanja in ta jubilej bi radi nadgradili tudi z dobrimi rezultati. Še več, ne vodijo nas le rezultati, temveč težnja po delu z mladimi, ki bodo ob naši pomoči in sodelovanju s straši postali prepoznavni posamezniki v svojem okolju.

 

Le teh je bilo v preteklosti veliko in številni izmed njih so danes uspešni in predvsem zgled delovanja na svojem področju. Verjamemo, da bo predano delo vodstva kluba, povezovanje z okoljem, izobraževanje strokovnega kadra in odpiranje vrat mladim v klubu tudi skozi različne druge aktivnosti zgradilo nove izjemne športnike, prijatelje, partnerje, sosede in občane.

 

H gradnji takega sistema pa lahko po svojih močeh prispeva vsak izmed nas skozi brezplačno donacijo dela dohodnine, kar omogoča naša država.

 

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini lahko namreč kateri koli davčni zavezanec v Republiki Sloveniji zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno koristnih projektov in za financiranje društev ali klubov, ki delujejo v javnem interesu. Eno izmed teh je tudi RK Trimo Trebnje.

Teh 0,5% vaše dohodnine bi sicer pustili v državnem proračunu, zato je donacija za vas povsem brezplačna. To storite tako, da izpolnite obrazec (v prilogi) in ga pošljete na pristojni Davčni urad ali izpolnjen obrazec oddate trenerju / učitelju. Lahko pa zahtevo oddate tudi preko sistema e-davkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete z novo zahtevo (zahteva velja do preklica).

OBRAZEC

ali EDAVKI

Veseli bomo, če se odločite za podporo našega kluba. S tem pa tudi mi prevzemamo odgovornost, da bomo tako pridobljena sredstva namenili vlaganju v rast in razvoj naših mladih rokometašev.

Hvala vam za vašo podporo in pomoč!

Športni pozdrav,

RK Trimo Trebnje